Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Тапас»Хрупкави пикантни скариди

Хрупкави пикантни скариди

AlexAlex
Чирак
1517728
Хрупкави пикантни скариди
Снимка: Alex
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Сервирайте горещи хрупкави пикантни скариди с любимия си сос например сладко-кисел сос, чили сос или чеснов сос."

Необходими Продукти

  • скариди - 500 г (обелени и почистени)
  • брашно - 1 ч.ч.
  • нишесте - 1 ч.ч. царевично
  • галета - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л. (червен лют)
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • лук на прах - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л. сушен или мащерка
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • мляко - 1/2 ч.ч.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измий скаридите под течаща вода и ги подсуши с кухненска хартия. В дълбока купа смесете брашното, царевичното нишесте, галетата, червения пипер, чесъна на прах, лука на прах, сушения риган (или мащерка), солта и черния пипер.

В отделна купа разбийте яйцето и го смесете с млякото. Потопете всяка скарида, първо, в тестото (яйце и мляко), след това я оваляйте добре в сместа от брашно и галета.

Загрейте достатъчно олио в дълбок тиган на средна до висока температура.

Пържете скаридите на партиди, като ги пържите около 2-3 минути от всяка страна или до златисто и хрупкаво.

Извадете скаридите и ги поставете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишното олио.

Сервирайте горещи хрупкави пикантни скариди с любимия си сос (например сладко-кисел сос, чили сос или чеснов сос).

Научи също как се чистят скариди и кои подправки са подходящи за скариди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: