Начин на приготвяне
Не трябва да оставяме скаридите да се размразят нацяло, необходими ни са полуразмразени.
В тенджера загряваме подсолена вода и когато заври прибавяме скаридите за около минута.
Изваждаме и ги оставяме да се изцедят от водата. Вземаме голям тиган и загряваме 1/3 от маслото в него.
Когато се загрее добре изпържваме част от скаридите за около 2 минути, като ги обръщаме от всички страни.
Така готвим и останалите скариди. След като сме изпържили всички ги поставяме в добре загрят тиган прибавяме вегетата и разбъркваме.
Смесваме бирата заедно с бялото вино и готовата смес изсипваме върху тях. Намаляваме огъня и тогава добавяме червения пипер.
Оставяме да къкри така за около 5 минути. Сервираме мезето горещо.
Пикантните скариди са готови.