Начин на приготвяне
Нарежете наденичките на две-три парчета, при желание може да ги оставите цели, но тогава времето за готвене ще е по-дълго.
Почистете зеленчуците, лука нарежете на по едро, чесъна на дребно. Сложете зехтина в дълбок тиган и загрейте на котлона.
Запържете парчетата наденички за 5 минути до златисто.
Махнете от тигана и отцедете върху кухненска хартия.
Сложете в същия тиган лука и пържете до златисто, добавете чесъна, разбъркайте и гответе няколко секунди, като внимавате да не прегорите чесъна.
Сипете доматите, добавете лъжичка захар, сол, черен пипер, риган и босилек. Разбъркайте и гответе 10 минути на средна температура.
Накрая добавете наденичките, разбъркайте и махнете от котлона. Загрейте фурната на 180 градуса.
Вземете тавичка, изсипете сместа в нея и отгоре чукнете яйцата с разстояние едно от друго.
Печете аламинута до готовност на яйцата за около 5 мин.
Поднесете вечерята с наденички и яйца със свеж магданоз.
Коментари