Сочна домашна сиропирана торта

Адриан АлександровАдриан АлександровПомощник Готвач935185
17/01/2019
"Щастие с пари не се купува, но може да си купите продукти и да приготвите тази сочна домашна торта, което си е почти същото "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 129
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • За блата
  • яйца - 5 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • За сиропиране
  • вода - 1 ч.ч.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • сок от портокал - 2 с.л.
  • За крема
  • заквасена сметана - 2 ч.ч.
  • пудра захар - 5 с.л.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • крема сирене - 4 с.л.
  • захарни фигурки - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата със захарта до пухкав крем. Добавяме брашното, олиото, бакпулвера и ваниловата захар и разбъркваме добре.

Изсипваме сместа в кръгла тавичка, покрита с хартия за печене и намазана с мазнина (диаметърът на тавичката трябва да е около 30 см). Печем блата на 180 градуса за около 20 минути. След това го оставяме да се охлади напълно и го разрязваме, за да получим два блата.

Приготвяме си сиропа, като на котлона кипваме всички продукти за него за 10 минути.

Крема приготвяме, като смесваме продуктите и ги разбиваме за 2-3 минути с миксер.

Поставяме единия блат на широка подложка и сиропираме обилно. Отгоре намазваме с 2-3 лъжици от крема и поставяме втория блат.

Отново сиропираме и намазваме с останалия крем.

Поръсваме със захарни фигурки и прибираме тортата в хладилника.

Сервираме сиропираната торта на следващия ден.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар