Баница с праз, леща и млечен сос

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
898
23/01/2019
"Дайте ни само малко простор, а ние ще приготвим разкошна баница с уникална плънка, каквато не сте опитвали досега "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо897
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества
Вита Баница

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сварете червената леща в подсолена вода до полуготовност. Загрейте зехтина в дълбок тиган. Нарежете праза на ситно и го сотирайте, докато омекне леко, без да покафенява. Добавете захар, сол и черен пипер. Сипете нахута. Отцедете сварената леща и добавете и нея в съда с плънката. Овкусете с кимион и сотирайте за още няколко минути.

Поставете кора за баница на плота и намажете със зехтин, слепете с втора кора и отново намазнете. Поставете от плънката, завийте на руло и поставете в тавата.

Повторете с останалите кори и плънка, оформяйки вита баница.

Отделете жълтъка на яйцето, добавете 2-3 с.л. сметана или прясно мляко и намажете баницата. Поръсете със сусама и изпечете в предварително загрята фурна на 180°C за 25-30 минути.

За соса към баницата намачкайте сиренето в купичка. Добавете киселото мляко и заквасената сметана. Нарежете магданоза на ситно и прибавете в соса и разбъркайте. Подправете с черен пипер, изстискайте сок от лимон и разбъркайте финално. Сервирайте, като полеете с няколко капки зехтин.

Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
За хубаво тесто използвайте това:
Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
4.95 лв.
Виж ››

Висококачествено метално сито, с чиято помощ ще приготвяте най-вкусните кексове и питки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Viktoriya Afzali
Viktoriya Afzali
24.01.2019 11:33
Много различна комбинация за баница. Изглежда апетитно, браво! :)
0
0