Детска торта Мики Маус

22/01/2019
Марияна Петрова Иванова
отМарияна Петрова ИвановаМастър Шеф517382922
"Всяко дете заслужава торта с любимия анимационен герой, а тази е специално за онези, които обичат Мики Маус "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо991
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете ганаша на тортата от предния ден, като затоплите сметаната и натрошите черния шоколад.

Изчакайте добре да се разтопи шоколадът и приберете в хладилника. На сутринта го извадете и разбийте с миксера.

Смесете в една купа всички сухи съставки, без содата. В друга купа разбийте яйцето, заедно със захарта до пухкав крем.

Добавете олиото на тънка струйка без да спирате да бъркате, а след това и прясното мляко с капките лимонов сок и кафето.

Сложете содата, загасена в оцета. Добавете постепенно и сухите съставки, а накрая капките червена боя в сместа. Изсипете сместа в тавичка с падащо дъно, застлана с хартия за печене.

Изпечете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 30 минути. Извадете и оставете да изстине напълно. Разрежете през половината готовия блат и заделете.

Направете крема, като разбиете сметаната заедно със захарта, а след това с помощта на силиконова шпатула добавете и крема сиренето. Сглобете двата блата със сметановия крем.

Измажете с готовия ганаш. Залепете фондана отгоре и украсете по желание.

Формата на тортата е с диаметър 18 смподобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар