Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта, добавя се брашното пресято с бакпулвера и ванилията. Доразбива се до хомогенност. В правоъгълна тава покрита с хартия за печене се изсипва сместа и се пече на 180 градуса до суха клечка.
Крем: Нишестето се размива с 100 мл мляко. Останалото мляко и захарта се слагат да кипне, добавя се нишестето и се бърка до първите мехури на завиране. Охлажда се добре. В купа се разбива маслото с миксер и се добавя постепенно от крема.
Получава се лек и пухкав крем. След охлаждането на блата се разрязва на ленти около 4 см, или колкото искате да ви е висока тортата.
Лентите се разцепват на 2. Всяка лента се сиропира леко с компота и се слага крем. Навива се на руло. Всяка следваща лента се увива и се получава като спирала.
Глазура: Шоколадът се разтапя на водна баня с олиото и се излива върху тортата. Фигурките са вашата фантазия-тук са две торти с преобразени фигурки. Водолази и подводница, другата е Космически кораб и космонавти със звезди.