Начин на приготвяне
За блата:
В дълбока купа си разбивате яйцата с миксер почти до побеляване. Прибавяте захарта и разбивате, докато се разтвори напълно. После добавяте олиото и отново разбърквате. Предварително сте си пресели брашното заедно с бакпулвера и като го добавите, бъркате с шпатула до получаване на кексово тесто.
Изсипвате сместа във форма за торта с падащо дъно и застлана с хартия за печене. Блатът за торта се пече в предварително загрята фурна на 180 °C на долен реотан почти до края на печенето. В последните 10 минути се включват и двата реотана. Печете около 45-50 минути до суха клечка в средата. След като е готов, го изваждате от фурната, изчаквате да изстине напълно и го разрязвате на 3 части.
За крема:
В дълбока купа си разбивате жълтъците и прибавяте захарта. Разбивате до пълното разтваряне на захарта. Пресейте брашното и го добавете към яйчената смес. После прибавяте и ванилията. Разбърквате до получаването на хомогенна смес. В тенджера на котлона си загрявате млякото, докато кипне.
След това го изсипете в сместа и разбъркайте добре. Получената смес Прехвърляте в тенджера и отново слагате на котлона като бъркате непрекъснато до кипване и сгъстяване на крема. Когато кремът за торта е готов, сглобявате тортата за рожден ден, като последователността е ред блат, ред крем. Редуват се, докато не свършат продуктите. Последния блат трябва да е най-отгоре.
За измазването:
Пресявате си пудрата захар, за да няма бучки. В дълбока купа си разбивате маслото и постепенно на няколко етапа прибавяте и пресятата пудра захар. Разбивате, докато получите пухкав крем. Накрая прибавяте горещото мляко и ванилията. Разбърквате отново до еднородна смес. След като кремът за измазване ви е готов, измазвате цялата торта с крем с него с помощта на шпатула. Същевременно гледайте от всяка една страна по тортата количеството на крема да е еднакво. После украсявате тортата с фондан. За да получа основния цвят на моята торта, смесих син цвят, розов цвят и бял цвят. Основните Цветове на моята торта са бяло, черно, синьо, розово.