Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Детска торта Мики Маус

Детска торта Мики Маус

Детска торта Мики Маус
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
17/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Всяко дете заслужава торта с любимия анимационен герой, а тази е специално за онези, които обичат Мики Маус"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кафе - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л. с връх
  • какао - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • оцет - 1/2 ч.л.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • лимонов сок - няколко капки (бътърмикл)
  • червена боя
  • сол - щипка
  • за крема
  • сметана - 100 мл
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • крема сирене - 100 г
  • за измазване на тортата
  • сметана - 200 мл
  • черен шоколад - 150 г
  • фондан - за фигурките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете ганаша на тортата от предния ден, като затоплите сметаната и натрошите черния шоколад.

Изчакайте добре да се разтопи шоколадът и приберете в хладилника. На сутринта го извадете и разбийте с миксера.

Смесете в една купа всички сухи съставки, без содата. В друга купа разбийте яйцето, заедно със захарта до пухкав крем.

Добавете олиото на тънка струйка без да спирате да бъркате, а след това и прясното мляко с капките лимонов сок и кафето.

Сложете содата, загасена в оцета. Добавете постепенно и сухите съставки, а накрая капките червена боя в сместа. Изсипете сместа в тавичка с падащо дъно, застлана с хартия за печене.

Изпечете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 30 минути. Извадете и оставете да изстине напълно. Разрежете през половината готовия блат и заделете.

Направете крема, като разбиете сметаната заедно със захарта, а след това с помощта на силиконова шпатула добавете и крема сиренето. Сглобете двата блата със сметановия крем.

Измажете с готовия ганаш. Залепете фондана отгоре и украсете тортата по желание.

Формата на тортата е с диаметър 18 см.

Детската торта Мики Маус е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: