Начин на приготвяне
Направете ганаша на тортата от предния ден, като затоплите сметаната и натрошите черния шоколад.
Изчакайте добре да се разтопи шоколадът и приберете в хладилника. На сутринта го извадете и разбийте с миксера.
Смесете в една купа всички сухи съставки, без содата. В друга купа разбийте яйцето, заедно със захарта до пухкав крем.
Добавете олиото на тънка струйка без да спирате да бъркате, а след това и прясното мляко с капките лимонов сок и кафето.
Сложете содата, загасена в оцета. Добавете постепенно и сухите съставки, а накрая капките червена боя в сместа. Изсипете сместа в тавичка с падащо дъно, застлана с хартия за печене.
Изпечете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 30 минути. Извадете и оставете да изстине напълно. Разрежете през половината готовия блат и заделете.
Направете крема, като разбиете сметаната заедно със захарта, а след това с помощта на силиконова шпатула добавете и крема сиренето. Сглобете двата блата със сметановия крем.
Измажете с готовия ганаш. Залепете фондана отгоре и украсете тортата по желание.
Формата на тортата е с диаметър 18 см.
Детската торта Мики Маус е готова.