Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста Аматричана

Паста Аматричана

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"За страстта не се говори, тя се усеща във всичко, дори и в храната - ето го и доказателството"

Необходими Продукти

  • спагети - 1/2 опаковка
  • бекон - 150 г или панчета
  • лук - 1 малка глава
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • люти чушки - 1 бр. сушена
  • бяло вино - 50 мл сухо
  • домати - 500 г
  • пекорино - 50 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете пастата да се вари в подсолена вода.

Загрейте зехтин в тигана. Нарежете главата лук на ситно и бекона на парчета. Прехвърлете в тигана, посолете и задушете за кратко.

Почистете сушена червена чушка от семената, наситнете и добавете към лука и бекона. Подправете сместа с черен пипер.

Пасирайте или нарежете на ситно доматите и ги добавете в тигана. По желание обогатете соса с чаена лъжичка босилеково песто. Налейте бялото вино и оставете соса да къкри на умерен огън за 20 минути.

Извадете пастата ал денте, отцедете я и я прехвърлете в съда със соса.

Гответе заедно да още 2-3 минути и свалете от котлона.

Гарнирайте пастата Аматричана с люспи сирене Пекорино и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: