Начин на приготвяне
Ясно е на всички, че сочната пица е едно от нещата, с които се слави италианската кухня.
Тя е едно от любимите тестени ястия в цял свят. Начините ѝ за приготвяне са многобройни.
Стъпка 1:
Започваме с подготовката на тестото за пица. В купичка сипваме маята с малко топла вода и оставаме на страна да шупне.
В голяма купа поставяме пресятото брашно, солта и захарта. Прибавяме шупналата мая.
Започваме да наливаме водата поетапно и бъркаме. Месим до получаването на меко тесто. Намазваме тестото със зехтин, оставяме го на топло, покрито с кърпа да втаса.
През това време си приготвяме соса Аматрича.
Стъпка 2:
Попарваме доматите в тенджера с гореща вода. Оставяме ги да се охладят. След това ги обелваме и стържем на едро ренде.
В тиган загряваме зехтина, запържваме нарязания на ситно лук, бекон и лютата чушка.
След това добавяме настърганите домати и овкусяваме със сол.
Варим соса, докато се сгъсти.
Стъпка 3:
Щом тестото е втасало, взимаме и го разточваме според желаната форма. Полагаме разточения блат в тава, покрита с хартия за печене.
Намазваме обилно със соса. Започваме да подреждаме продуктите за основата, нарязани според желания размер.
Поръсваме с кашкавал и печем в предварително загрята фурна на 180°C.
Щом кашкавалът се запече и хване златиста коричка, богатата пица Аматричана е готова.
Коментари