Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Аматричана с пилешки бутчета

Аматричана с пилешки бутчета

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Аматричана с пилешки бутчета
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Пикантно ястие, изпълнено със страст, екзотичен букет от аромати и ...живот"

Необходими Продукти

  • лют сос чили - 1 с.л.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • босилек - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • пилешки бутчета - 3 бр. цели (нарязани на две или 6 парчета)
  • картофи - 500 г
  • бекон - 200 г пушен
  • чери домати - 500 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете паста като пюрирате в блендер доматеното пюре, чили соса, скилидките чесън, босилека, ригана и зехтина.

Нарежете пилешките бутчета на две части, измийте и подсушете.

По желание махнете кожата, тъй като ще попрегори при печенето. Намажете ги хубаво с пастата и ги поставете в тава за печене.

Обелете и нарежете картофите на еднакви парчета и също ги поставете в тавата.

Овкусете със сол и черен пипер и добре объркайте пилето и картофите с ръце в тавата.

Поставете тавата в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете около 25 мин. Добавете нарязания на кубчета бекон и печете още около 10 мин.

Добавете чери доматите нарязани на половинки ако са по-големи, а по-малките цели. Печете още 15 мин. и проверете дали пилето и картофите са опечени.

Аматричаната с пилешки бутчета е готова.

Рецептата е адаптирана от Good Food.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Голяма вкусотия ще е, интересно ястие, сос Аматричана правя за паста дори имам рецепта, но така с картофи и пиле не съм пробвала, ще опитам скоро :)
10.08.2016 10:38
1