Чийзкейк със сладко от бели череши

ГеновеваГеновева
Помощник Готвач
102
662
800
342
1
24/01/2019
"Не е чийзкейк това, поезия в чиния с дъх на сладко от бели череши е "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 866
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За блата
  • бисквити - 350 г чаени
  • масло - 125 г
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • За крема
  • извара - 500 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • пудра захар - 4 с.л.
  • ванилия - 2 бр. на прах
  • лимонов сок - 1 ч. л. пресен
  • желатин - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме бисквитите и ги смиламе на чопъра. След това добавяме мекото масло и настърганата кора от лимон, и се омесва хубаво с ръце, докато се получат маслени трохи.

Изсипваме бисквитите в тава за торта с махащо се дъно и притискаме добре с ръце, за да се оформи блат.

Следва да приготвим крема, като в дълбока купа сложим заквасената сметана, изварата, пудрата захар, ванилиите и сока от лимона. Разбъркваме хубаво с миксер, докато се получи еднородна смес.

Разтваряме единия желатин в малко вода и го затопляме в микровълновата за няколко секунди.

Като изстине го добавяме към крема и разбъркваме. Кремът се изсипва върху бисквитения блат и се слага в хладилника да се охлади.

Затопляме сладкото от бели череши на котлона и добавяме към него втория желатин, който сме приготвили по същия начин. Накрая сладкото се изсипва върху крема, разпределя се добре и се връща обратно в хладилника.

След 2 часа нашият Чийзкейк със сладко от бели череши е готов за консумиране!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар