Начин на приготвяне
Натрошаваме бисквитите и ги смиламе на чопъра. След това добавяме мекото масло и настърганата кора от лимон, и се омесва хубаво с ръце, докато се получат маслени трохи.
Изсипваме бисквитите в тава за торта с махащо се дъно и притискаме добре с ръце, за да се оформи блат.
Следва да приготвим крема, като в дълбока купа сложим заквасената сметана, изварата, пудрата захар, ванилиите и сока от лимона. Разбъркваме хубаво с миксер, докато се получи еднородна смес.
Разтваряме единия желатин в малко вода и го затопляме в микровълновата за няколко секунди.
Като изстине го добавяме към крема и разбъркваме. Кремът се изсипва върху бисквитения блат и се слага в хладилника да се охлади.
Затопляме сладкото от бели череши на котлона и добавяме към него втория желатин, който сме приготвили по същия начин. Накрая сладкото се изсипва върху крема, разпределя се добре и се връща обратно в хладилника.
След 2 часа нашият Чийзкейк със сладко от бели череши е готов за консумиране!