Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Запеканки»Запеканка с праз, свинско и кашкавал

Запеканка с праз, свинско и кашкавал

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Когато събереш най-любимите си неща в една тава и ги запечеш, получаваш апетитна запеканка с праз, свинско и кашкавал"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г нарязано на хапки
  • праз - 3 стръка
  • яйца - 3 бр.
  • кашкавал - 150 г настърган
  • сметана - 150 г готварска
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган с мазнина се запържва месото, докато се запечата. След това се отстранява, добавя се нарязаният праз и се задушава до омекване.

Яйцата се разбиват, смесват се с кашкавала и се добавят към праза.

Добавя се сметаната и се разбърква добре. Готовата смес се изсипва върху месото, овкусява се и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Към края на печенето се добавя още малко настърган кашкавал и се допича. Запеканката се поднася топла.

Източник: Стояна Чанова от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: