Вкусни мъфини с овесени ядки и мед

25/01/2019
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaМастър Шеф7122329111
"Дано сте на диета, дано сте на диета, дано сте на диета, за да си останат само за нас тези мъфини "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции22
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо761
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме 2 форми за мъфини с по 12 гнезда, заредени с хартиени капсули. Фурната включваме на 170 градуса.

От печени ябълки отделяме и пасираме чаша пюре.

От яйцата, предназначени за кексовото тесто, отделяме 2 белтъка за глазурата.

Червените боровинки накисваме в хладка вода, която запазваме след отцеждането им.

В купата на миксера разбиваме първо яйцата с 1/2 от захарта. Прибавяме ванилията и продължаваме да миксираме до изсветляване на сместа. Към нея добавяме ябълковото пюре и лъжицата мед.

В друга купа разбиваме мекото масло с останалата 1/2 захар до пухкава консистенция. Добавяме млякото и сметаната.

Брашното пресяваме с бакпулвера и го смесваме с овесените трици и щипка сол. Прибавяме на порции и разбиваме до хомогенност.

Смесваме маслената смес към яйчената, прибавяме отцедените хидратирани боровинките и разбъркваме още веднъж.

Разпределяме сместа в хартиените кошнички, като ги пълним с 1/3 от нея.

Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса, с включен вентилатор 25 минути. Изваждаме готовите мъфини върху решетка да изстиват.

Тогава се приготвяме за белтъчната глазура, защото е добре тя да бъде шприцована веднага.

За нея си приготвяме касерола, в която изсипваме захарта, меда и водата от боровинките. След като се оставя на ниска температура за около 3-5 минути. Температурата не трябва да надвишава 70 градуса.

Захарният сироп започва да се редуцира и тогава започваме да бием белтъците, прибавяйки към тях щипка сол.

За да получим гъст и лъскав крем към разбитите белтъци прибавяме на много тънка струйка от сиропа. Пълним глазурата в пош и шприцоваме върху кексчетата.

Отстрани поръсваме с предварително накиснати в прясно мляко овесени ядки и аранжираме с боровинково плодче.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар