Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Костур, пълнен с домати, маслини и лимони

Костур, пълнен с домати, маслини и лимони

РадинаРадина
Новак
273310
Костур, пълнен с домати, маслини и лимони1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
125 мин.
Порции
2
"Лесно за приготвяне, вкусно и здравословно - няма как да откажете на такова предложение за хапване"

Необходими Продукти

  • костур - 2 риби
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • домати - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • маслини - 200 г (без костилка)
  • лимони - 2 бр.
  • гъби - 150 г
  • чушки - 2 бр. (зелени)
  • бяло вино - 2 ч.ч.
  • майонеза - 150 г
  • зехтин
  • сол
  • дафинов лист - 4 бр.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете костура и направете хоризонтален процеп по дължината на рибата.

Задушавате гъбите, морковите и чушките с 1/2 ч.ч. бяло вино, докато омекнат.

Намазвате вътрешността на всяка риба първо с малко зехтин, след това със солта и черния пипер.

В купичка смесвате лук, нарязан на ситно, задушените зеленчуци и маслините, разрязани на половина. С тази смес напълнете рибата и поставяте по половин лимон на шайби във всяка риба и по 2 листенца дафинов лист.

В купичка смесвате майонезата със счукания чесън и намазвате рибите обилно отгоре.

Поставяте рибите в тавичка и изсипвате бялото вино и сокът от един лимон в тавичката.

Завивате с фолио и печете на 200 градуса до готовност. Печената риба поднесете със салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: