Начин на приготвяне
Изчистете костура и направете хоризонтален процеп по дължината на рибата.
Задушавате гъбите, морковите и чушките с 1/2 ч.ч. бяло вино, докато омекнат.
Намазвате вътрешността на всяка риба първо с малко зехтин, след това със солта и черния пипер.
В купичка смесвате лук, нарязан на ситно, задушените зеленчуци и маслините, разрязани на половина. С тази смес напълнете рибата и поставяте по половин лимон на шайби във всяка риба и по 2 листенца дафинов лист.
В купичка смесвате майонезата със счукания чесън и намазвате рибите обилно отгоре.
Поставяте рибите в тавичка и изсипвате бялото вино и сокът от един лимон в тавичката.
Завивате с фолио и печете на 200 градуса до готовност. Печената риба поднесете със салата.