Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко с лимони и маслини

Пилешко с лимони и маслини

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Пилешко с лимони и маслини1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • канела - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • пилешко месо - 1.5 кг
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • джинджифил
  • бульон - 2 1/2 ч.ч. пилешки
  • лимони - 2 бр. (нарязани на резени)
  • маслини - 3/4 кафяви (без костилки)
  • мед - 1 с.л.
  • кориандър - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса.

Смесете канелата с куркумата в купа и прибавете солта и черния пипер. Разбъркайте. Със сместа намажете кожата на пилето.

Загрейте зехтина в тиган и изпържете вътре пилешкото месо от всички страни, докато кожата стане златиста. След това преместете пилешкото в тава за печене.

В тигана, в който сте пържили пилешкото, сложете лука и пържете за 3 минути, Прибавете джиджифила. Залейте с пилешкия бульон и сложете сместа да се вари. След това я изсипете върху пилето и го сложете да се пече за 30 минути. Извадете пилешкото от фурната.

Прибавете лимоновите резени и маслините. Поръсете с меда и печете пилето още 45 минути непокрито във фурната. След това го поръсете с кориандър. Отстранете кожата, отново гарнирайте с кориандър и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: