Начин на приготвяне
Обелете картофите. Нарежете ги на едри кубчета, които сварете до готовност. Докато омекнат достатъчно, за да може да се намачкат на пюре.
Изсипете врялата вода от картофите, добавете сол и черен пипер на вкус, пуснете маслото във врелите картофи, за да се разтопи. Наситнете скилидката чесън и магданоза и ги добавете към картофите.
Намачкайте ги с помощта на подходящ кухненски прибор, а ако нямате такъв може и с вилица. Когато сместа изстине добавете яйцето и разбъркайте отново докато се смеси добре.
Получената смес изсипете в пош или щприц и направете фигурки по ваш избор върху тава с незалепващо покритие или върху хартия за печене.
Изпечете картофените дукеси на 200 градуса до готовност за около 15-20 минути.