Картофени дукеси

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386672431
Картофени дукеси
Снимка: Мартина Тракова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Чудесна гарнитура за печени меса и риби"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • масло - 70 г
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
  • шарен пипер - за украса
  • пармезан - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на едри кубчета и се сваряват в подсолена вода. След като се сварят, се изцеждат от водата и се пресоват с ръчна преса.

Добавят се прясното мляко, маслото и подправките. Картофите трябва да са леко изстинали, за да се добави яйцето.

Разбъркваме всичко до гладка смес. Слагаме сместа в пош или шприц и правим розички в тавичка с хартия за печене.

Върхът на дукесите поръсваме с пармезан и украсяваме с шарения пипер.

Печем дукесите в загрята фурна на 180 градуса около 20 минути или до златисто.

Идеална гарнитура са към печени меса и риби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Много са красиви и аз често шприцовам с ръце и металния шприц за розички
16.02.2016 05:54
1
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много елегантни дукеси!
15.02.2016 19:28
2
1
Покажи всички подкоментари