Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Броколи с масло на тиган

Броколи с масло на тиган

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Броколи с масло на тиган
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
6
"Една свежа гарнитура, която може да поднесете към всяко основно ястие"

Необходими Продукти

  • броколи - 1 кг
  • краве масло - 4 с.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • лют пипер - 1 щипка
  • черен пипер - прясно смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете броколите и ги нарежете на малки парченца.

Добавете ги в леко подсолена вода за около 10 минути.

Отцедете ги и ги оставете да се охладят.

В тигана с капак запържете скилидките чесън в масло и лют пипер.

Добавете варените броколи и ги разбъркайте.

Гответе ги под затворен капак на умерена температура за около 5-7 минути.

Овкусете ги с черен пипер и сол.

Поднесете тази свежа гарнитура към любимите основни ястия.

Броколите с масло на тиган са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: