Испанска супа от леща

Испанска супа от леща
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"И в гореща Испания обичат лещата, вижте как я приготвят в Испания"

Необходими Продукти

  • леща - 1.5 ч.ч.
  • чушки - 1/2 бр. зелена
  • домати - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • соев сос - 2 с.л.
  • шафран - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и моркова и ги нарежете на дребно. Минете чесъна през преса за чесън. Нарежете чушката на дребно, а картофа - на кубчета.

Сложете в тенджерата малко мазнина и задушете зеленчуците. Добавете домата на кубчета, а след няколко минути - и лещата.

Налейте вода, колкото да покрие всичко, сложете подправките и соевия сос. Варете на тих огън до готовност.

Сложете пасатора в тенджерата и натиснете бутона само веднъж. Това го правят, за да се сгъсти леко манджата и не е толкова водна самата супа от леща.

Оставете супата пет минути да къкри и изключете.

Сервирайте веднага, докато я топла.

Испанската супа от леща е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: