Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Леща по испанска рецепта

Леща по испанска рецепта

Леща по испанска рецепта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"За българската знаем, но испанската леща е нещо любопитно, което определено бихте искали да опитаме"

Необходими Продукти

  • леща - 500 г
  • лук - 1 бр. голяма глава
  • моркови - 1 бр. настърган
  • чушки - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - на вкус
  • олио
  • оцет
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се почиства и измива. Слага се в дълбока тенджера.

Щом заври един път, водата се сменя. В новата вода се слага сол и олио.

През това време се нарязват на ситно лукът, чушката и картофът. Морковът се рендосва.

Когато заври лещата, се прибавят лукът, чушката и морковът.

По желание се добавя малко доматено пюре и магданоз.

През това време запържваме червения пипер в малко олио и сипваме един черпак от лещата в него, след което всичко се връща в тенджерата.

В една чашка слагаме чесъна с малко сол, оцет и олио.

Добавяме към лещата яхния, след като спре да ври.

Надявам се тази леща по испанска рецепта да ви се хареса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: