Начин на приготвяне
В тефлонов тиган, намазан леко с олио, се слага една кора, като краищата ѝ излизат извън него. Намазва се леко с олио и отгоре се слага втора кора, която също се намазнява (може и без).
Набират се една по една три или четири кори, накъсват се на парчета и се слагат върху втората кора. Наръсват се с настърганата халва и се напръскват с водата, смесена с олиото.
По желание може да се сложи и втори ред накъсани кори - аз слагам.
И пак халва и напръскване.
На края се загръщат навътре висящите краища на първите две кори.
Напръсква се отново с олио и с водата.
Тиганът се покрива с капак и се слага на слаб огън да се пече баницата.
Като се изпече отдолу, с помощта на капака се обръща да се опече и от другата страна.
Аз лично използвам метален поднос с диаметъра на тигана, а обръщането го правя с помощта на по-широка шпатула.
Изважда се върху решетка да изстине, ако я обичате хрупкава, или я завивате да се задуши.
Получава се една много вкусна баница на тиган, лесна и бърза за направа!
Тази сладка баница се хапва както топла, така и студена.
Да ви е сладко!