Начин на приготвяне
Отделете жълтъците от белтъците на яйцата. Разбийте жълтъците с половината количество захар добре, след което добавете коняка и доразбийте хубаво на пухкав крем. Използвайте пресни и проверени яйца.
Разтопете начупения шоколад на водна баня или в микровълнова, снемете от огъня и го разбъркайте хубаво с маслото/зехтина.
Белтъците се разбиват на твърд сняг с останалото количество захар.
Към шоколадовата смес първо разбъркайте жълтъците с алкохола, а след това внимателно объркайте с белтъците, като ги добавяте на части.
Разпределете вашия шоколадов мус в красиви стъклени чаши и оставете на хладно за най-малко 2 часа.
Украсата на шоколадовия мус е по избор - може да използвате настърган шоколад, шоколадови перли, натрошени или филирани бадеми.