Перфектен Шоколадов Мус

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
01/02/2019
"Перфектният Шоколадов мус е онзи, който ви накара да мечтаете и да вярвате, че и вие може да го приготвите "
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 264
  • Преглеждания за месеца228
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • черен шоколад - 200 г
  • захар - 120 г
  • яйца - 4 бр.
  • краве масло - 80 мл разтопено или чист зехтин
  • коняк - 1 с.л. или ром
  • ликьор от кафе - 2 с.л. или инстантно кафе (или без)
  • ядки - за декорация по желание
  • шоколад - настърган, за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците на яйцата. Разбийте жълтъците с половината количество захар добре, след което добавете коняка и доразбийте хубаво на пухкав крем. Използвайте пресни и проверени яйца.

Разтопете начупения шоколад на водна баня или в микровълнова, снемете от огъня и го разбъркайте хубаво с маслото/зехтина.

Белтъците се разбиват на твърд сняг с останалото количество захар.

Към шоколадовата смес първо разбъркайте жълтъците с алкохола, а след това внимателно объркайте с белтъците, като ги добавяте на части.

Разпределете вашия шоколадов мус в красиви стъклени чаши и оставете на хладно за най-малко 2 часа.

Украсата на шоколадовия мус е по избор - може да използвате настърган шоколад, шоколадови перли, натрошени или филирани бадеми.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар