Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Коледен шоколадов мус

Коледен шоколадов мус

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Коледен шоколадов мус
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
6
"Този коледен шоколадов мус ще си го хапваме и през лятото - неустоим е"

Необходими Продукти

  • черен шоколад - 200 г
  • течна сметана - 200 г гореща, за шоколада
  • сметана - 250 г течна, студена
  • шоколадови бисквити - 8 бр.
  • портокалов аромат - или настърган портокал
  • портокал - 1 резени
  • цейлонска канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви лесен и много вкусен шоколадов мус без яйца за празниците върху шоколадови бисквитки.

Започваме, като първо си загряваме на котлона сметаната с портокаловите корички от настърган портокал.

В купа, достатъчно голяма да побере сместа от сметана и шоколад, натрошаваме нашия шоколад, добавяме цейлонската канела.

Заливаме топлата сметана върху шоколада с канела и разбъркваме, докато се разтопи целият шоколад. Когато целият шоколад се е разтопил, добавяме на струйка студената сметана - 250 мл. Разбъркваме хубаво с шпатула.

Покриваме със стреч фолио и оставяме да се охлади 6 часа в хладилника.

След посоченото време изваждаме шоколадовата смес от хладилника и разбиваме със миксер до получаване на пухкав мус.

Подреждаме шоколадовите бисквитки на дъното на правоъгълна тавичка. Ако желаете, изсипете шоколадовият мус в чашки, след това ще украсите с ядки или друго по ваш вкус.

Отгоре равномерно изсипваме коледния шоколадов мус. Заравняваме с шпатула и по избор, може да направите вълнички като украса.

Отново прибираме но този път във фризера на хладилника, да стегне хубаво нашият коледен мус.

Преди сервиране нарежете коледния шоколадов мус на равномерни правоъгълни парчета и поръсете със какао или шоколад. Насладете се!

Връзка за конвертиране на грамове в чаши

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: