Начин на приготвяне
Предлагам ви лесен и много вкусен шоколадов мус без яйца за празниците върху шоколадови бисквитки.
Започваме, като първо си загряваме на котлона сметаната с портокаловите корички от настърган портокал.
В купа, достатъчно голяма да побере сместа от сметана и шоколад, натрошаваме нашия шоколад, добавяме цейлонската канела.
Заливаме топлата сметана върху шоколада с канела и разбъркваме, докато се разтопи целият шоколад. Когато целият шоколад се е разтопил, добавяме на струйка студената сметана - 250 мл. Разбъркваме хубаво с шпатула.
Покриваме със стреч фолио и оставяме да се охлади 6 часа в хладилника.
След посоченото време изваждаме шоколадовата смес от хладилника и разбиваме със миксер до получаване на пухкав мус.
Подреждаме шоколадовите бисквитки на дъното на правоъгълна тавичка. Ако желаете, изсипете шоколадовият мус в чашки, след това ще украсите с ядки или друго по ваш вкус.
Отгоре равномерно изсипваме коледния шоколадов мус. Заравняваме с шпатула и по избор, може да направите вълнички като украса.
Отново прибираме но този път във фризера на хладилника, да стегне хубаво нашият коледен мус.
Преди сервиране нарежете коледния шоколадов мус на равномерни правоъгълни парчета и поръсете със какао или шоколад. Насладете се!
Връзка за конвертиране на грамове в чаши