Начин на приготвяне
Този чийзкейк се приготвя изключително бързо, а резултатът винаги е много добър.
Започнете, като смелите бисквитите в блендер или ги натрошете в плик с точилка. Разтопете маслото и го объркайте с бисквитите до получаване на влажни трохи. След това изсипете сместа във форма с падащ борд (18-20 см). Оформете блата, като притискате.
Сложете в хладилник за 20 минути а през това време пригответе крема.
Накиснете желатина в 50 мл студена вода, докато набъбне.
В купа смесете крема сиренето и пудрата захар и разбъркайте до получаването на гладък крем. След това прибавете и заквасената сметана. Отново разбърквайте.
В съд на водна баня сложете желатина, докато се втечни. Водата не трябва да завира.
Прибавете и него към сместа за крема, разбъркайте и излейте сместа върху вече охладения и втвърден блат.
Накрая добавете 2 с.л. чия. Разбъркайте и поставете в хладилник за 2 часа.
След като и кремът се е втвърдил, добавете сладкото, на което също може да сложите 5 грама желатин, както направих аз, но може и да го пропуснете. Ако решите да го направите с желатин, първо го накиснете в студена вода (50 мл) и после го втечнете на водна баня, след което го добавете към сладкото. Поставете в хладилник за още един час.
Вашия чийзкейк без печене е вече е готов за консумация, бърз, лесен и много вкусен.
Да ви е сладко!
Коментари