Начин на приготвяне
С помощта на блендер смиламе бисквитите до фини трохи.
Към тях добавяме разтопеното масло и щипка канела (пожелание).
Във форма с падащи стени и дъно (ринг) поставяме бисквитената смес и притискаме.
Печем на 180 градуса за 7-8 минути. Оставяме да се охлади.
Разбиваме крем сиренето със захарта.
Добавяме яйцата и разбиваме отново.
Накрая прибавяме ванилията и заквасената сметана и бъркаме отново до хомогенност.
Разтапяме на водна баня шоколада. Много е важно той да е леко охладен, за да не пресечем сместа за шоколадовия чийзкейк.
Добавяме го към сместа и обвиваме формата с алуминиево фолио.
Изсипваме млечната смес върху бисквитената основа. Печем разкошния чийзкейк в предварително загрята фурна на 170-180 градуса за около 40 мин.
Сладкишът добива лека кафеникава коричка отгоре.
Добре е плавно да го изстудим, като най-добре това се получава, като го оставите в изключена фурна с отворена врата.
След това охлаждаме шоколадовия чийзкейк с крема сирене и сметана за няколко часа в хладилник.
Коментари