Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с бисквити и крема сирене

Чийзкейк с бисквити и крема сирене

Чийзкейк с бисквити и крема сирене
Снимка: Росица Петрова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Всеки може да приготви вкусен чийзкейк, особено когато има под ръка толкова лесна и изпитана рецепта за него"

Необходими Продукти

  • за блата
  • бисквити - 160 г
  • масло - 70 г
  • за крема
  • крема сирене - 125 г
  • заквасена сметана - 250 г
  • пудра захар - 5 - 6 с.л.
  • чия - 2 с.л.
  • желатин - 5 г
  • за заливка
  • сладко - 150 г (по избор)
  • желатин - 5 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този чийзкейк се приготвя изключително бързо, а резултатът винаги е много добър.

Започнете, като смелите бисквитите в блендер или ги натрошете в плик с точилка. Разтопете маслото и го объркайте с бисквитите до получаване на влажни трохи. След това изсипете сместа във форма с падащ борд (18-20 см). Оформете блата, като притискате.

Сложете в хладилник за 20 минути а през това време пригответе крема.

Накиснете желатина в 50 мл студена вода, докато набъбне.

В купа смесете крема сиренето и пудрата захар и разбъркайте до получаването на гладък крем. След това прибавете и заквасената сметана. Отново разбърквайте.

В съд на водна баня сложете желатина, докато се втечни. Водата не трябва да завира.

Прибавете и него към сместа за крема, разбъркайте и излейте сместа върху вече охладения и втвърден блат.

Накрая добавете 2 с.л. чия. Разбъркайте и поставете в хладилник за 2 часа.

След като и кремът се е втвърдил, добавете сладкото, на което също може да сложите 5 грама желатин, както направих аз, но може и да го пропуснете. Ако решите да го направите с желатин, първо го накиснете в студена вода (50 мл) и после го втечнете на водна баня, след което го добавете към сладкото. Поставете в хладилник за още един час.

Вашия чийзкейк без печене е вече е готов за консумация, бърз, лесен и много вкусен.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стефани Иванова
Стефани Иванова
Направихме го стриктно по рецептата, без чията. Просто уникално!
30.12.2023 22:41
2