Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Запеканки»Карфиол с Праз и крема сирене на Фурна

Карфиол с Праз и крема сирене на Фурна

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Карфиол с Праз и крема сирене на Фурна
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Дали се топи в устата - със сигурност, уникално вкусно и много лесно за приготвяне ястие"

Необходими Продукти

  • карфиол - 500 г
  • праз - 1 бр. (малък)
  • масло - за пържене
  • чесън - 2 скилидки
  • крема сирене - 200 г
  • сметана - 1 ч.ч. сладка
  • индийско орехче - щипка
  • сол
  • черен пипер
  • подправки - на вкус
  • шунка - 20 г
  • сирене - 2 с.л. настъргано (или кашкавал)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се почиства, измива се и се оставя да престои за кратко време във вода със оцет. Сварява се в леко подсолена вода за около 5 мин. Източете водата. Отделете няколко.

След няколко минути готвене извадете някои от съцветията от карфиола настрана.

Нарежете бялата част на праза, запържете до прозрачно. Добавите нарязаните скилидки чесън, запържете още 2-3 минути.

В отделна купа смесете праза, карфиола, сметаната, подправките и разбъркайте, поставете сместа в правоъгълна или кръгла тава за печене.

Наредете отгоре тънки филийки бекон или шунка, гарнирайте с парченца от карфиола. Поръсете с настъргано сирене.

Печете запеканката за 20 минути при 225 градуса, докато се получи приятен златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: