Начин на приготвяне
Сварете пастата Дзити според указанието на опаковката. Свалете я от огъня, отцедете я от водата и я сложете в тавичка.
Залейте я със зехтина и я поръсете със рендосан пармезан. В купа намачкайте крема сиренето.
Поръсете го с бял пипер, риган, пасиран чесън и щипка сол, след което го залейте с течната сметана и бялото вино.
Разбийте сместа хубаво и я изсипете върху пастата.
Пъхнете тавичката в загрята фурна за около 10 минути.
През това време в купа сложете яйцата, лъжица брашно, щипка сол и разбийте хубаво.
Налейте прясното мляко и разбийте отново.
Извадете тавичката и с получената яйчена смес залейте пастата.
Върнете обратно във фурната и печете още 10-15 минути до леко зачервяване.
Сервирайте ястието топло.