Начин на приготвяне
В малък съд на котлона се слага вода да заври. Щом водата заври, се добавя щипка сол и в нея се пускат пъдпъдъчите яйца. Засичат се точно 5 минути и яйцата се изваждат и охлаждат в студена вода. Обелват се и се нарязват на половинки.
Половината краставица се реже на тънки кръгчета, а останалата половина - на пръчици.
Филийките хляб и саламът закуска се режат на правоъгълни хапки. Червената и зелената чушка се почистват от семената и се нарязват на тънки лентички или кръгчета.
В ходходяща чиния се нареждат хапките. Първо се слага кръгче краставица, върху нея хляб, отгоре салам закуска и отгоре всяка хапка се украсява с лентичките червена и зелена чушка.
Пръчиците краставичка и половинките пъдпъдъчите яйца се поръсват със щипка сол.
Пръчиците краставичка се слагат изправени в малка чашка в средата на чинията, а половинките от яйцата се разпределят симетрично около детските хапки.
Добър апетит на малчуганите!