Начин на приготвяне
Най-полезният сок е този, който се приготвя, смилайки целият цитрус, а не само изстисквайки го.
За целта единствено е нужно да разполагате с подходящ уред - по-мощен блендер, нутри булет или кухненски робот с подходяща функция за смилане на хранителни продукти.
Обелете цитрусите от кората, така че да няма бели части.
Нарежете на парченца, отстранете семчици, ако има такива, и поставете в купата /каната на уреда, заедно със захарта и половината от леда.
Включете първоначално на средна скорост за около половин минута.
Добавете водата и пуснете на максимална скорост за 2 минути.
Готовия сок налейте в чашки и поднесете с останалия лед.
В случай, че уредът ви не е успял да смели ефективно цитрусите, може да прецедите през не много фина цедка, за да се отстранят по- едри възможни частици.