Начин на приготвяне
Измийте предварително добре портокалите и мандарините, след което ги обелете и нарежете корите от мандарини на възможно най-ситно, а портокаловите на по-едро.
В дълбока тенджера сложете нарязаните кори и добавете вода, с която да се запълни капацитета на тенджерата на 2/3. Оставете да заври и да изчакайте около 5 мин., след това излейте водата и добавете същото количество вода в тенджерата отново. Повторете процедурата със завирането и отливането на водата. Целта е да се намали горчивият вкус от цитрусите.
След като сте отстранили и втората вода, в отделен съд оставете корите, а в тенджерата сложете захарта и добавете 2000 мл вода. Оставете да заврат захарта и водата и след като се сгъстят добавете корите. Варете до готовност, след което добавете кафяна лъжичка лимонова киселина и разбъркайте много добре.
Още горещо - напълнете сладкото в бурканчета, затворете и обърнете с капачките надолу и оставете да престоят обърнати поне 8 часа, а след това се насладете на уникалния цитрусов вкус с изключително сладък сироп.
Опитайте това Сладко от кори на портокали и мандарини, ще останете очаровани!