Начин на приготвяне
Лесна и супер вкусна рецепта от детството, отдавна не бях я правила.
Натрошавам бисквити на малки парченца в купа.
В малка тенджерка се загрява прясно мляко, масло, какао, кора настърган портокал и пудра захар. Може да се прибави и 1 с.л. алкохол, коняк или ром.
Когато се разтопи маслото, като се разбърква с телена бъркалка, се сваля и оставяме леко да се охлади. Сипваме натрошени бисквити и се разбърква внимателно с лъжица да не станат на каша.
Застила се парче прозрачно фолио, сипваме бисквитената смес и се оформя като сладък салам.
Завива се на бисквитено руло с фолиото и се връзва като бонбон.
Отгоре с хартия и 2 часа в хладилника или 1 час във фризера. Аз оставих 1 нощ в хладилника и на другия ден се отваря.
Поръсваме с пудра, потупва се отгоре да полепне и се нарязва на парчета.
Много вкусно и ароматно, не можете да забравите вкуса на сладкия салам с шоколад и портокалова кора!
Да ви е сладко!