Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Такос»Такос с хляб и пилешко

Такос с хляб и пилешко

Такос с хляб и пилешко
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Вкусни такоси по нашенска рецепта - хапвайте, докато са топли, после ще си запишете как се правят"

Необходими Продукти

  • хляб - 6 бр. филии за тостер
  • яйца - 1 бр.
  • Пълнеж
  • пилешки бутчета - 1 бр. сварено
  • лук - 1/2 глава
  • чушки - 1 бр. зелена
  • люти чушки - 1/2 бр. червена
  • домати - 2 бр.
  • зелена салата
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го сложете да се пържи в малко загрята мазнина. Изчистете чушките от семките и нарязани на ситно ги прибавете към лука.

Разбъркайте и пържете до леко омекване. Нарежете месото на ситно и го сложете при зеленчуците. Разбъркайте и оставете за една минута.

Обелете единия домат, нарежете го на ситно и го добавете към сместа. Овкусете със сол, черен пипер и разбъркайте. След 1-2 минути махнете от огъня.

Отстранете на филиите кората и ги разточете на тънко. С чаша или малка купичка изрежете кръгове.

От горната страна ги намажете с разбито яйце. Вземете форма за мъфини и от долната страна в улеите подредете хляба. Печете в загрята фурна на 200 градуса до златист цвят около 15 минути.

Още топли ги напълнете с кръгче домат, 1-2 с.л.от пълнежа и малко нарязана на ситно зелена салата. Подправете такосите с предпочитан от вас сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: