Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бохча»Пилешко месо в хляб

Пилешко месо в хляб

ИввИвв
Чирак
5738270
Пилешко месо в хляб
Снимка: Елена
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Много вкусно, много ефектно и най-важното - приготвя се само за половин час"

Необходими Продукти

  • хляб - 1 бр., селски хляб или питки
  • пилешко месо - 500 г пилешки гърди, филе
  • гъби - 300 г
  • топено сирене - 100 г
  • бяло вино - 50 мл
  • кисели краставички - 4 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • сол
  • кимион
  • черен пипер
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в тиган малко олио, като се е загряла мазнината, изсипете пилешкото месо, нарязано на кубчета (малки късчета), и гъбите, нарязани на филийки.

Задушете ги за кратко, след това сложете бялото вино и оставете малко да покъкри, докато се изпари виното, след това сложете киселите краставички, нарязани на малки кубчета, топеното сирене и подправките.

Добавете сметаната и гответе на бавен огън, докато се сгъсти.

Изрежете горната част на хляба и издълбайте вътрешността. Напълнете плънката в хлебчето. Сложете кашкавала отгоре и по желание може да сложите още топено сирене.

Запечете бохчите за около 10 минути или докато кашкавалът хване приятен златист загар и се разтопи.

Пилешкото месо в хляб е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: