Лесна сметанова торта Наташа

11/02/2019
Кулинарна мрежа
отКулинарна мрежаДжедай101755
"Уникално вкусна и сочна торта, която ще искате да опитате отново и отново, и отново "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо323
  • Преглеждания за месеца322
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, пристъпваме към приготвянето на блатовете. Жълтъците се отделят от белтъците. Белтъците се смесват със 100 г захар и се разбиват на сняг с миксер. Жълтъците се разбиват с останалото количество. Към тях постепенно се прибавя и сметаната, разбиват се отново.

Към жълтъчната смес се прибавят белтъците и се разбъркват с помощта на шпатула.

Брашното се пресява с бакпулвера и солта, постепенно се прибавя към яйчената смес, като се бърка внимателно. Получената смес се разделя на 3 части. Към първата част се прибавят стафидите, към втората - маковото семе, към третата - сусамът.

Всяка част се пече поотделно в предварително загрята на 180 градуса фурна, като се слага в тава с подвижни стени с диаметър около 25 см.

Течната сметана се разбива с пудрата захар. Отделно на водна баня се разбиват белтъците със захарта, след което двете части се смесват внимателно.

Пристъпяме към сглобяването на тортата. Редът на блатовете е според вашия вкус. Всеки блат се намазва обилно с крема. Отстрани се подреждат бишкоти. Отгоре се украсява по желание - с плодове, захарни рози, шоколадови пръчици или друго по избор.

Сметановата торта се оставя поне няколко часа в хладилник преди поднасяне.

Източник: Galia Manini от Кулинарна мрежа

Идея за блатовете на лесна сметанова торта Наташа: Светланаподобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар