Начин на приготвяне
Разбиваме сметаната и когато започне да се сгъстява изсипвам постепенно кондензираното мляко, докато се сгъсти.
Накрая добавям и маскарпонето, получава се хубав гъст млечен крем.
В тенджера сипвам замразените плодове с 2 с.л. захар и варя 5 мин, да си пуснат сока.
Оставям да изстинат и със шпатула ги обърквам с крема.
Потопявам всяка бишкота в прясно мляко и подреждам във форма с махащ се ринг, отгоре слагам крем.
Ред бишкоти, ред крем, получиха се 3 реда бишкоти.
Изстудих сметановата торта в хладилник за 3 часа, махнах ринга и намазах отстрани с крем, който предварително бях отделила.
Разтопих малко шоколад в сметана, охладих и небрежно украсих отгоре бишкотената торта.
Изключително вкусна и нежна сметанова торта с бишкоти!