Ябълкови кексчета със спелта

12/02/2019
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваГуру10075123543
"Една идея по-вкусни и здравословни кексчета от тези, които досега сте опитвали "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо405
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пуснете фурната да загрява до 160 градуса. Намазнете с малко масло 4 огнеупорни купучки или чашки с вместимост 200 мл.

2. Настържете или накълцайте на ситно ябълката, без да я белите. Смесете със рома, лимоновия, сок, кафявата захар и стафидите.

3. Разбийте маслото с пудрата захар, щипка сол и настъргана шушулката ванилия. Щом получите пухкаво кремче, добавете едно по едно яйцата при непрестанно разбиване. Докато не се е усвоило едното, не добавяйте второто.

4. Сипете на части брашното от спелта със бакпулвера и разбъркайте до хомогенност. Накрая сипете и сместа с настърганите ябълки и разбийте за още няколко секунди.

5. Разсипете в чашките (формите за мъфини) и печете кексчетата около 20 минути или до суха клечка.

Да ви е сладко! подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар