Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Ябълкови кексчета със спелта

Ябълкови кексчета със спелта

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Ябълкови кексчета със спелта
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Една идея по-вкусни и здравословни кексчета от тези, които досега сте опитвали"

Необходими Продукти

  • брашно от спелта - 170 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • ябълки - 180 - 200 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • стафиди - 2 с.л.
  • ром - 2 с.л.
  • канела - 2 щипки
  • масло - 100 г меко
  • пудра захар - 100 г
  • кафява захар - 2 с.л.
  • ванилия - 1/2 шушулка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуснете фурната да загрява до 160 градуса. Намазнете с малко масло 4 огнеупорни купучки или чашки с вместимост 200 мл.

Настържете или накълцайте на ситно ябълката, без да я белите. Смесете със рома, лимоновия, сок, кафявата захар и стафидите.

Разбийте маслото с пудрата захар, щипка сол и настъргана шушулката ванилия. Щом получите пухкаво кремче, добавете едно по едно яйцата при непрестанно разбиване. Докато не се е усвоило едното, не добавяйте второто.

Сипете на части брашното от спелта със бакпулвера и разбъркайте до хомогенност. Накрая сипете и сместа с настърганите ябълки и разбийте за още няколко секунди.

Разсипете в чашките (формите за мъфини) и печете кексчетата около 20 минути или до суха клечка.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: