Копривена каша с препечено брашно

Росица ПетроваРосица ПетроваГотвач212731272
13/02/2019
"Съвсем по селски и очаквано вкусно - няма как да не приготвите Копривена каша с препечено брашно "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо476
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • коприва - 300 г
  • лук - 2 връзки пресен
  • брашно - 6 - 7 с.л. (препечено)
  • олио - 30 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • девесил
  • сол
  • орехи - 100 г (счукани)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сух тиган сложете брашното и го запечете за малко, като бъркате непрекъснато. Щом добие леко кафеникав цвят, го махнете от котлона и оставете да се охлади.

Почистете и измийте добре копривата.

Бланширайте я за кратко във вряла вода, колкото да смени цвета си. Изцедете водата и я нарежете на ситно.

Загрейте олиото и задушете в него пресния лук. След като лукът омекне, добавете копривата. Разбъркайте за кратко и сложете брашното и червения пипер.

Налейте около литър вода на струя като бъркате непрекъснато, за да се разтвори брашното. Сложете сол и черен пипер на вкус и нарязания пресен девесил.

Гответе на слаб котлон около 15-20 минути, като разбърквате от време на време.

Поднесете копривената каша поръсена със смлени орехи.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар