Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от коприва»Добруджанска копривена каша

Добруджанска копривена каша

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Добруджанска копривена каша1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Опитайте тази вкусна, здравословна и лесна копривена каша! Тя ще ви зареди с енергия за цяла седмица!"

Необходими Продукти

  • коприва - 500 гр.
  • масло - 50 гр.
  • орехи - 50 гр.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 50 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме копривата под топла вода.

Нарязваме я на дребно и я задушаваме в маслото.

Прибавяме и брашното и разреждаме с хладка вода. Варим до готовност на кашата.

Сваряваме яйцата, охлаждаме и ги белим, режем на четвъртинки.

Сервираме, като върху готовата каша прибавяме четвъртинки яйца и ръсим с натрошени орехови ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Витаминозна бомба след дългата зима.
17.04.2016 18:11