Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Бабина копривена каша

Бабина копривена каша

Бабина копривена каша
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
30/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Един съвет от нас - колкото повече пресен чесън добавите, толкова по-вкусна ще бъде бабината кашичка"

Необходими Продукти

  • коприва - 1 шепа връхчета (бланширани)
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. равна
  • вода - 150 - 200 мл от копривата
  • яйца - 2 едри
  • сирене - 100 - 150 г натрошено
  • пресен чесън - 1 стрък
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте копривата във вряща вода и отцедете добре. Нарежете я на ситно.

В малко тиганче загрейте олио, запържете за кратко нарязан стрък пресен чесън. Добавете лъжица брашно, а след него и червения пипер.

Прибавете нарязаната коприва, разбъркайте и налейте водата, в която се е варила копривата, или чиста вода. Разбъркайте и гответе на тих огън за минута-две.

Добавете разбитите яйца с натрошеното сирене, разбъркайте и овкусете с щипка шарена сол. Когато сгъсти, кашата е готова, свалете от котлона.

Сервирйте бабината копривена каша с още пресен чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: