Начин на приготвяне
В сух тиган сложете брашното и го запечете за малко, като бъркате непрекъснато. Щом добие леко кафеникав цвят, го махнете от котлона и оставете да се охлади.
Почистете и измийте добре копривата.
Бланширайте я за кратко във вряла вода, колкото да смени цвета си. Изцедете водата и я нарежете на ситно.
Загрейте олиото и задушете в него пресния лук. След като лукът омекне, добавете копривата. Разбъркайте за кратко и сложете брашното и червения пипер.
Налейте около литър вода на струя като бъркате непрекъснато, за да се разтвори брашното. Сложете сол и черен пипер на вкус и нарязания пресен девесил.
Гответе кашата на слаб котлон около 15-20 минути, като разбърквате от време на време.
Поднесете копривената каша с препечено брашно поръсена със смлени орехи.