Начин на приготвяне
Тиквата се обелва и настъргва на едро ренде. Полученото количество трябва да е около 1 ч.ч.
Ябълките се обелват, почистват от семенцата и също се настъргват на рендето.
Главите фенел се измиват, отрязват се стъблата и се настъргват на лентички с помощта на белачка на зеленчуци или V-образно ренде.
Скилидката чесън също се наситнява, както и листата от фенела.
Всичко се прехвърля в купа, овкусява се със сол, оцет и растителна мазнина, разбърква се зеленчуковата салата и се поднася веднага.
Салатата от тиква, фенел и ябълки е много вкусна.
Ако имаш още тиква под ръка, опитай и предложенията ни за неустоим тиквен чийзкейк, вкусен сладкиш с тиква или нашите тиквени сладки.