Начин на приготвяне
Измиваме ябълките. Внимателно почистваме целите ябълки от семената и внимаваме да не срежем. Трябва да се получат като чашки. Белим леко от кората.
Резена тиква белим и сваряваме в малко вода, като внимаваме да не преварим. Изваждаме сварената тиква от водата и отцеждаме. Слагаме в чиния и нарязваме на кубчета.
Смесваме със стафиди ( количество на вкус) и с ванилия (1 бр.). Разбъркваме леко получената плънка.
От алуминиевото фолио нарязваме квадрати, достатъчно големи, за да завием в тях всяка ябълка поотделно. Слагаме квадрат фолио на плота, намазваме леко с олио отвътре. Поставяме ябълка.
Слагаме във всяка ябълка кафява захар (по 1 к.л.) и после от плънката с тиква и стафиди. Поръсваме отново с кафява захар (по 2 к.л.) и поливаме малко олио.
Загъваме ябълките във фолиото и печем в нагрята на 200 г фурна за приблизително 10-15 минути. Изваждаме от фурната и внимателно, да не се изгорим от парата, разгъваме фолиото и отново за кратко запичаме ябълките във фурната.
Любителите на по-сладичко може допълнително да поръсят с пудра захар по вкус.