Начин на приготвяне
Тиквата се обелва и нарязва на много тънки парчета. Ябълките се обелват, маха се сърцевината и се режат на тънки шайби. Поливат се с лимоновия сок, за да не потъмнеят.
В купа се карамелизира 100 г захар от общото количество. Изсипва се във форма и се разстила навсякъде по дъното. Бисквитите се смилат и се разбъркват с останалата захар и подправките.
Маслото се разтопява. Нарежда се първият пласт /аз започнах с ябълки/ бисквитена смес, разтопено масло, тиква, бисквитена смес, масло и т.н., докато свършат продуктите.
Завършва се с бисквитена смес и масло. Притиска се много добре. Покрива се с алуминиево фолио и се пече на 180 г около 1-1.20 ч.
Изважда се и се оставя да се охлади около 30 мин. Обръща се върху подходящ поднос. Това е един много вкусен и любим десерт.
Коментари