Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Щрудел с тиква, ябълки и шоколад

Щрудел с тиква, ябълки и шоколад

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Щрудел с тиква, ябълки и шоколад
Снимка: Veselina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ако Ева беше открила готовите кори по-рано, престоят им с Адам в Райската градина щеше да бъде още по-кратък"

Необходими Продукти

  • захар - 4 с.л. Мусковадо
  • кори за баница - 4 бр. кори Белла
  • олио - 4 с.л.
  • олио - за намазване
  • лешници - 12 бр.
  • шоколад - 9 блокчета със стафиди
  • ябълка - 1 бр.
  • тиква - 1 ч.ч
  • пудра захар - за пъръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме две кори една върху друга. Режим ги на две. Правим същото и с другите две кори. Получават се 4 части.

Почистваме 1 ябълка от кора, семки и дръжка. Настъргваме ябълката с едрото ренде. Настъргваме си тиква, предварително почистена. Нужно ни е 1 ч.ч. в готово състояние. Смесваме ябълката и тиквата.

Върху всяко от разделените кори разпределяме от ябълката и тиквата. Напръскваме във всяко парче по 1 с.л. олио. Разпределяме и по 1 с.л. захар Мусковадо.

Нарязваме шоколада с нож на дребно. Лешниците ги нарязваме на дребно. Върху парчетата разпределяме лешници и шоколад, като гледаме да има навсякъде.

Взимаме си двата края отляво и дясно и загъваме към сместа. После навиваме на руло. Така правим и с другите парчета от нарязаните кори.

Получават се 4 големи парчета щрудел. Редим щруделите в тава застлана с хартия за печене. Мажем ги с олио с помощ на четка.

Печем на 190 в загрята фурна. След като се опекат, ги вадим в чиния. Поръсваме със пудра захар с цедка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: