Начин на приготвяне
Слагаме две кори една върху друга. Режим ги на две. Правим същото и с другите две кори. Получават се 4 части.
Почистваме 1 ябълка от кора, семки и дръжка. Настъргваме ябълката с едрото ренде. Настъргваме си тиква, предварително почистена. Нужно ни е 1 ч.ч. в готово състояние. Смесваме ябълката и тиквата.
Върху всяко от разделените кори разпределяме от ябълката и тиквата. Напръскваме във всяко парче по 1 с.л. олио. Разпределяме и по 1 с.л. захар Мусковадо.
Нарязваме шоколада с нож на дребно. Лешниците ги нарязваме на дребно. Върху парчетата разпределяме лешници и шоколад, като гледаме да има навсякъде.
Взимаме си двата края отляво и дясно и загъваме към сместа. После навиваме на руло. Така правим и с другите парчета от нарязаните кори.
Получават се 4 големи парчета щрудел. Редим щруделите в тава застлана с хартия за печене. Мажем ги с олио с помощ на четка.
Печем на 190 в загрята фурна. След като се опекат, ги вадим в чиния. Поръсваме със пудра захар с цедка.