Начин на приготвяне
Сметановата торта е подходяща за празник с повече гости.
Разбийте сладкарската сметана в подходящ съд с помощта на миксер, до получаването на плътен сметанов крем. Добавете заквасената сметана на порции към крема, като продължите разбиването до хомогенизиране.
В подходящ съд сложете два от блатовете един до друг. С помощта на силиконова четка ги намажете с кафе. Сложете пласт от крема и загладете.
Оваляйте плодовете, които предварително сте размразили в захар и наредете пласт плодове върху сметаната.
Сложете ред бишкоти и отново с помощта на четка, нанесете кафето.
Следва пласт крем и ред блатове за торта, навлажнени с кафе /купените блатове не изискват много да бъдат сиропирани, защото в последствие се разкашкват/. Намажете с крем и наредете ред кръгчета банани. Поставете и последните блатове, като процедирате по същия начин.
Разбийте размекнатото масло на пухкав крем. Разбийте белтъците на гъст сняг. Добавяйте белтъците на порции към маслото, до получаването на пухкав крем.
С този крем намажете най-горния слой на тортата.
Разтопете шоколада на водна баня и полейте тортата.
Гарнирайте страничните части с кокосови стърготина. Отгоре наредете шоколадовите сини сливи и шоколадовите топчета.
Сметановата торта с шоколадови топчета е готова.